پارچه کتان
5/5 - (1 امتیاز)

همیشه برای افراد این سوال پیش می آید که محصول مورد استفاده آن ها چه زمانی وارد زندگی انسانها شده و بشر چه زمانی استفاده از آن را آغاز کرده و آن را کشف کرده است؟

پارچه کتان نیز از این موضوع مستثنا نیست. با ما همراه باشید تا در ادامه با تاریخچه و کاربردهای این پارچه بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه پارچه کتان

پارچه کتان از نوع پارچه هایی است که استفاده از آن به گذشته های بسیار دور بر می گردد و سال هاست که مردم از آن به عنوان لباس برای پوشاندن بدن خود استفاده می کنند.

اولین نمونه کتان در غارهای کشور گرجستان یافت شد. در مناطق مسکونی اطراف دریاچه سوئیس هم نمونه های دیگری از این پارچه که مربوط به 8 هزار سال قبل از میلاد مسیح بوده کشف شده است.

قدمت این پارچه را حدود 36 هزار سال تخمین زده اند.

الیاف کتان چیست؟

الیاف کتان از ساقه گیاهی به نام فلاکس استخراج می شود. این گیاه به صورت سالانه رشد می کند و بیشترین رشد آن به طول 120 سانتی متر و قطر ساقه آن 8/1 تا 16/1 اینچ است.

گیاه کتان در گذشته سخت به عمل می آمده و به همین دلیل تولید پارچه در آن زمان بسیار دشوار بوده است.

در قدیم به دلیل کمیاب بودن گیاه فلاکس و سختی تولید آن، این پارچه بسیار کمیاب بوده و فقط طبقه اشراف از آن استفاده می کردند.

پارچه کتان یکی از انواع پارچه ای است که از زمان‌های بسیار دور تولید شده و به‌ مرور زمان کیفیت آن بیشتر شده است.

بهترین نوع الیاف هم در قسمت شمال فرانسه، ایرلند و بلژیک تولید می شوند.

آشنایی با الیاف کتان
آشنایی با الیاف کتان

انواع پارچه کتان

  • کتان کش-پنبه ای
  • کتان نخی
  • کتان کاغذی
  • کتان صابونی
  • کتان کریستال

پارچه کتان کش-پنبه ای

پارچه های کش پنبه ای هم مانند پارچه کتان هستند با این تفاوت که این پارچه ها مقاومت بیشتر و عمر بسیار طولانی دارند و شستشوی آنها نیز آسان است.

البته این نکته را باید در نظر گرفت که این نوع پارچه قابلیت آب رفت و چروک شدن نیز دارد.

پارچه کتان نخی

پارچه های نخی از بین انواع کتان جزو پر مصرف ترین آنها محسوب می شود. از این پارچه به میزان بالایی برای دوخت و تولید انواع لباس های راحتی مناسب خانه استفاده می شود. در این پارچه از نخ بسیار زیاد و الیاف پنبه برای ساخت آن استفاده می شود.

این پارچه رطوبت را به خود جذب می کند به همین دلیل از آن میتوان برای فصل تابستان یا گرما استفاده زیادی کرد.

پارچه کتان کاغذی

این نوع پارچه بسیار نازک و سبک است و گاهی تا حدودی هم میتواند چروک شود. پارچه کتان کاغذی به طرز عجیبی شبیه به کاغذ بوده و بسیار ترد است.

از این پارچه بیشتر برای تولید ملحفه یا حوله استفاده می شود.

کتان صابون

این پارچه نمونه ای از بهترین نوع پارچه های کتان است که تولید آن روند سخت و انرژی بری دارد. اکثر مشاغل به دلیل سختی های تولید این نوع پارچه از تولید آن دست کشیدند. اما به دلیل قابلیت های زیادی که این نوع پارچه دارد تولید آن همچنان نسبت به قبل ادامه پیدا کرده است. کشورهایی مانند چین در مقدار بالا برای تولید و عرضه این جنس فعالیت می‌کنند.

نمونه های صنعتی تولید این پارچه کیفیت بالایی دارند.

این پارچه در فصل های گرم استفاده می شود و قابلیت نگهداری رطوبت درون خود را ندارد و بسیار زود خشک می‌شود. مقاومت این پارچه بسیار قابل توجه است به طوری که طی سال ها از بین نمیرود و همچنین قابلیت رنگ و طرح پذیری دارد به همین دلیل این پارچه خواهان بسیار زیادی دارد.

پارچه کتان کریستال

این پارچه یکی از خنک ترین و بهترین پارچه هایی است که در بین پارچه های موجود در بازار یافت شده.

این نوع پارچه ضخامت متوسطی دارد و می‌تواند در فصل های مختلف استفاده شود.

پارچه کتان کریستال از الیاف گیاهی تولید می شود و به این دلیل دارای وزن سبکی است.

داشتن تکه های براق و درخشان از دلایل نام گذاری این پارچه است.

پارچه های کتان چه خصوصیاتی دارند؟

کشسانی

الیاف کتان بسیار می توانند در برابر کشیده شدن مقاومت کنند و همچنین خیلی سریع به کیفیت قبلی خود بازگردند.

دیگر پارچه هایی که از این جنس در بازار وجود دارند چنین قابلیتی ندارند و در چنین شرایطی می توانند کیفیت و شکل ظاهری خود را به مرور زمان از دست دهند.

این دلیل باعث شده این پارچه نسبت به دیگر پارچه های موجود در بازار برتری بیشتری داشته باشد.

خنثی سازی اسید ها

پارچه های کتان نسبت به دیگر پارچه ها از مقاومت بیشتری در برابر محلول های اسیدی برخوردار است. این پارچه در برابر محلول های رقیق و سرد، سرد و غلیظ و یا گرم و رقیق مقاومت بیشتری دارد و دیرتر خرده می شوند.

مقاوم در برابر مواد قلیایی

این ویژگی فقط در هنگام شستشو یا برخورد با مواد قلیایی مشخص می شود. یکی دیگر از قابلیت های این پارچه مقاومت بالای این پارچه در برابر شستشو یا برخورد با مواد قلیایی است که در اثر تماس مداوم با آنها دچار آسیب نمی شود.

تاثیرگذاری رطوبت

پارچه کتان زمانی که مرطوب باشد 20% مقاومت بیشتری نسبت به زمانی که خشک است نشان می دهد.

به همین دلیل دستگاه های بافندگی پارچه کتان حالت عملیاتی بیشتر و سنگین تری در حین کار به خود میگیرند.

مقاومت در برابر حلال های آلی

حلال های آلی جزو مواد هایی هستند که برای شستشوی بهتر لباس ها و لکه آنها استفاده می شوند. مخصوصا در خشکشویی بسیار از این مواد استفاده می شود که باعث میشود به مرور زمان این مواد به لباس ها آسیب بزند ولی بر روی این پارچه تاثیر کمتری داشته باشد و نسبت به دیگر پارچه ها کمتر آسیب ببیند.

مقاومت در برابر حرارت

یکی دیگر از قابلیت های منحصر به فرد این پارچه مقاوم بودن آن در برابر حرارت است.

این پارچه میتواند تا دمای 120 درجه سانتی گراد در برابر حرارت مقاومت کند بدون اینکه بسوزد و یا تجزیه شود و تنها تغییر رنگ پیدا کند و زرد شود.

استعلام قیمت پارچه کتان

برای کسب اطلاعات در رابطه با انواع پارچه کتان و همچنین اطلاع از قیمت های به روز می توانید با کارشناسان تجارت تنظیف تماس بگیرید.

سوالات متداول

دلیل محبوبیت پارچه کتان چیست؟

  • پارچه کتان دارای خصوصیاتی است که باعث استقبال زیاد مردم از آن شده از جمله استحکام بالا این پارچه، مقاومت زیاد، بهداشتی بودن آن و غیره

کاربرد پارچه کتان چیست؟

پارچه کتان بیش تر در صنعت نساجی کاربرد دارد اما کاربرد این پارچه محدود به این موضوع نمی شود و استفاده های بیش تری از این پارچه می شود

این پارچه به دلیل دارا بودن ایستایی و براقیت نظر طراحان را به خود جلب کرده و همین موضوع باعث دوخته شدن انواع لباس با استفاده از این پارچه شده مانند شلوار، لباس، مانتو…

حوزه فعالیت تجارت تنظیف چیست؟

تجارت تنظیف با هدف توزیع کالاهای مورد نیاز افراد به شرکت ها و بیمارستان ها پا در این عرصه گذاشن و همواره با بالا بردن سطح کیفی کالا های خود در این عرصه فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...

09122019137

بستن
مقایسه
سوالی دارید؟