خرید انواع دستمال نظافت میکروفایبر
3.7/5 - (3 امتیاز)

دستمال نظافت میکروفایبر یکی از جدیدترین تکنولوژی های ساخت دستمال و پارچه است که در چند سال اخیر در بازار بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در ادامه قصد داریم شما را با مفهوم میکروفایبر آشنا کنیم و اطلاعاتی را در مورد پارچه های و دستمال نظافت میکروفایبر در اختیار شما قرار دهیم.

میکروفایبر چیست؟

الیاف میکروفایبر در دسته الیاف مصنوعی قرار می گیرند و دارای قطری کمتر از 10 میکرومتر هستند. این الیاف بسیار ریز هستند و وزن آن‌ها زیر ۰.۷D است. همین ظرافت و قطر کم باعث شده تا خواصی متفاوت از سایر الیاف داشته باشد و به یکی از بهترین الیاف تبدیل شود.

قدرت جذب بالا, دوام خوب, نرمی بی نظیر و … این الیاف را به دستمال نظافت میکروفایبر و سایر لوازم نظافتی مورد نیاز تبدیل کرده است.

به دلیل جذب بالای الکتریسیته ساکن در این نوع پارچه‌ها، میکروفایبر‌ها به عنوان یک فیلتراسیون بسیار خوب در پارچه‌های ماسک صورت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سال هاست که این پارچه توسط تولید کنندگان سراسر دنیا تولید و عرضه می شود اما هر روز کاربرد جدیدی از آن کشف می شود.

اولین پارچه میکروفایبر چگونه تولید شد؟

اولین پارچه میکروفایبر چگونه تولید شد؟
اولین پارچه میکروفایبر چگونه تولید شد؟

در قرن نوزدهم تلاش های زیادی برای تولید پارچه صورت گرفت. این تلاش ها در نهایت منجر به تولید الیافی فوق نازک شد اما همچنان نمی شد از این الیاف پارچه تولید کرد و به استفاده عموم رساند.

مشکل اصلی این الیاف کنترل طول آن بود. این مشکل باعث شد تا آنچنان که انتظار می رفت نتوان از آن استفاده کرد.

اولین موفقیت بزرگ در تولید میکرو الیاف در مقیاس انبوه زمانی اتفاق افتاد که تولید کنندگان منسوجات از فرآیند چرخش مذاب (یکی از روش‌های اصلی و معمول در صنعت نساجی مصنوعی) فاصله گرفتند و به جای آن استفاده از پلیمرهای دو جزئی را که مشخصه انواع پلاستیک‌های نساجی هستند, آغاز کردند.

به مرور مشخص شد که این پلیمرها بسیار قوی‌تر از پلاستیک‌های تک جزئی هستند و این دو جزئی بودن الیاف باعث کاهش شکستگی هنگام اکسترود الیاف نساجی بسیار نازک می‌شود.

تولید انبوه پارچه میکروفایبر توسط کمپانی Toray و در سال 1960 صورت گرفت.

تولید پارچه میکروفایبر انقلابی در صنعت پارچه بود و دکتر میوشی اوکاموتو ثابت کرد که معمار اصلی این انقلاب است. او به همراه دستیارش دکتر تویوچیکو هیکوتا تولید انوع پارچه‌های میکرو الیاف از جمله اولترا سوییت (ultrasuede) که یکی از اولین ریز الیاف‌های این صنعت بود را شروع کرد.

به استثنای پارچه‌های اولترا سوییت، استفاده از پارچه‌های ساخته شده از میکرو الیاف تا دهه ۱۹۹۰ بسیار محدود بود. یک شرکت سوئدی در دهه ۹۰ میلادی نسل جدیدی از میکروفایبرها را تولید کرد که باعث رشد و محبوبیت این نوع پارچه‌ها در سراسر جهان به خصوص اروپا گردید.

اولین استفاده از این نوع پارچه ها برای تولید لباس بود که در سراسر اروپا گسترش یافت. به مرور استفاده از آن برای اموری مانند نظافت و صنعت نیز رونق گرفت.

الیاف ریز این پارچه ها خاصیت تمیز کنندگی فوق العاده ای به آنها می دهد و به همین دلیل در امور نظافت بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. تولید محصولاتی مانند پارچه‌های دستشویی، حوله‌های آشپزخانه, دستمال نظافت میکرو فایبر و … دقیقا به همین دلیل است.

مقاله پیشنهادی برای مطالعه بیشتر؛ با انواع دستمال نظافت همه کاره آشنا شوید

مشکلات محیط زیستی

در سال های اخیر منتقدان بسیاری تلاش کردند تا اثبات کنند که پارچه های میکروفایبر برای محیط زیست مضر هستند و باید تولید و استفاده از آنها متوقف شود. البته این تلاش ها تاثیر چشمگیری در فروش و عرضه آنها داشته که نمی توان آن را نادیده گرفت.

در حقیقت پارچه‌های میکرو الیاف, بیشترین تاثیر را در آلودگی ندارند و پارچه‌های رایجی مانند پلی استر و ریون بیشتر از پارچه‌های میکرو الیاف در آلودگی زیست محیطی نقش دارند.

نحوه تولید پارچه میکرو فایبر

نحوه تولید پارچه میکروفایبر
نحوه تولید پارچه میکروفایبر

پارچه های میکروفایبر ترکیبی از پلی استر و پلی آمید(نایلون) هستند. تولید کننده ها این دو الیاف را جداگانه تولید و سپس با استفاده از گرما با هم ترکیب می‌کنند و در نهایت پارچه میکروفایبر تولید می شود.

از آنجایی که پلی استر استحکام کششی بالایی دارد می‌توان آن را به شکل‌های بسیار متنوعی در آورد. هسته‌ی اکثر میکروفایبرها پلی استر هست و هسته‌های پلی استر معمولا ستاره‌ای شکل هستند.

سپس تولید کنندگان نساجی پلی آمید را در شکاف بین ” points ” الیاف پلی استر قرار می‌دهند.

چگالی پلی آمید به طور قابل توجهی کمتر از پلی استر است و باالطبع مقاومت کششی کمتری دارد، بنابراین ساختن پلی آمید به اشکال پیچیده دشوار است اما می توان از این ماده به عنوان یک پر کننده ایده آل استفاده کرد.

موارد استفاده از پارچه میکروفایبر

از این پارچه ها در موارد مختلفی استفاده می شود. در ادامه به چند مورد از کارایی آنها می پردازیم.

1. نظافت و تمیزکاری

با اختراع پارچه های میکروفایبر عملا دیگر کسی از پارچه های نخی قدیمی برای نظافت و گردگیری استفاده نمی کند. در واقع طراحان اصلی این نوع پارچه, پلی استر را با پلی آمید ترکیب کردند تا قدرت جذب و دوام این پارچه ها را افزایش دهند.

ترکیبات استفاده شده در این پارچه ها باعث می شود تا چند برابر پارچه های دیگر قدرت جذب آلودگی داشته باشند و میکروب ها و ویروس های موجود در سطح را در خود جذب کنند.

2. مصارف خانگی و روزانه

همانطور که گفتیم این پارچه ها قدرت جذب بالا و به دلیل ساختارشان دوام خوبی هم دارند. به همین دلیل علاوه بر دستمال نظافت برای سایر موارد مانند حوله, پارچه های حوله ای و دستشویی و ملحفه نیز از آنها استفاده می شود.

گرچه هنوز خیلی رایج نشده اما از این نوع پارچه به دلیل لطافت و نرمی که دارد برای تهیه ملحفه و رو بالشتی هم استفاده می‌شود.

در کنار همه این موارد گاهی از این الیاف برای تولید پارچه های مبلی مخصوصا تودوزی مبل ها استفاده می شود.

3. مصارف صنعتی

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد این پارچه ها خاصیت الکترواستاتیک آنهاست. به همین دلیل در صنایع مختلف به عنوان یک ماده فیلتراسیون عالی استفاده می شود. این ماده به عنوان یک فیلتراسیون کاربردهای مختلفی در صنعت دارد. به عنوان مثال از میکروفایبرها به عنوان ماده عایق استفاده می‌کنند.

4. در صنعت مد و پوشاک

الیته این نوع استفاده از پارچه های میکروفایبر در گذشته بیشتر رایج بوده و تولید کنندگان امیدوارند که در آینده نیز رواج بیشتری پیدا کند.

ویژگی هایی مانند نرمی و لطافت باعث می شود که از این الیاف در صنایع مرتبط با پوشاک و انواع اکسسوری نیز استفاده شود.

می توان گفت که میکرو الیاف‌ها به دلیل مقاومت در برابر لکه‌ها بیشتر در ساخت دامن و کت زنانه استفاده می‌شوند.

جالب است بدانید که در تولید انواع کمربند, کیف پول، کیف دستی و سایر لوازم این چنینی که از چرم مصنوعی استفاده می شود نیز پارچه های میکروفایبر می توانند کاربرد داشته باشند.

انواع پارچه های میکروفایبر

انواع پارچه های میکروفایبر
انواع پارچه های میکروفایبر

تنوع در این پارچه ها بسیار زیاد است. به همین دلیل نیز وسعت استفاده از آنها به صنعت خاصی محدود نمی شود. در ادامه به معرفی برخی از انواع پارچه های میکروفایبر می پردازیم.

میکروفایبر تخت بافت شده (Flat-weave microfibre)

این نوع دارای خاصیت کشش و جذب قابل توجهی نیست اما یکی از با دوام ترین پارچه هاست.
بیشتر میکروفایبرهای استفاده شده در لباس‌ها و اکسسوری‌ها از همین نوع پارچه ساخته شده است.

میکروفایبر اسپلیت بافت (Split-weave microfibre)

الیاف این نوع از میکروفایبرها در حین تولید شکافته می شود و به همین دلیل حلقه های بی شماری روی سطح پارچه ایجاد می شود. از ایرادهای این نوع میتوان گفت که به پوست می چسبد و فقط برای موارد خاص قابل استفاده است.

پرولن (Prolen)

این نوع یک مارک تجاری از پارچه‌های میکروفایبر است که موارد آن منحصرا از پلی پروپلین تشکیل شده است.

پرولن می‌تواند کشش بالا یا کم داشته باشد و تا حدودی نرم‌تر از پارچه‌های میکروفایبر پلی استر- پلی آمید است.

قیمت دستمال نظافت میکروفایبر

این منسوجات را می توان یکی از کم هزینه ترین منسوجات مصنوعی نام برد. برای خرید عمده پارچه های میکروفایبر و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تجارت تنظیف تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

سوال های متداول

دستمال میکروفایبر LCD چه کاربردی دارد؟

صفحات تلویزیون ها و مانیتورهای LCD به دلیل ظرافت و حساسیت هایی که دارند، نباید با هر دستمالی تمیز شوند. به همین دلیل برای تمیز کردن آنها باید از دستمال مخصوص LCD استفاده کرد.

خاصیت جادویی دستمال های میکروفایبر چیست و چرا به این نام معروف هستند؟

به دلیل بافت ریزی که الیاف میکروفایبر دارند کثیفی ها، مایعات، روغن، گرد و غبار و سایر اجسام ریز را در داخل شکاف های کوچک خود به دام انداخته و جذب می کنند و به گونه ای عمل می کنند که تا هنگام شستشو از آن خارج نشوند. همین ویژگی باعث شده تا این پارچه ها خاصیت پاک کنندگی خیلی خوبی داشته باشند.

چرا تجارت تنظیف را انتخاب کنیم؟

ما در شرکت تجارت تنظیف با هدف تولید و تهیه کالای مورد نیاز شرکتها در زمینه پوشاک و منسوجات با کیفیت به منظور بهبود سطح کیفی البسه کارکنان شرکت ها و بیمارستان ها فعالیت خود را آغاز کردیم. سپس با شیوع بیماری کرونا وارد حوزه تولید ماسک و … شدیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...

09122019137

بستن
مقایسه
سوالی دارید؟