8 دلیل برای استفاده از لباس کار
4.5/5 - (2 امتیاز)

حفظ سلامت افراد اولویت اول در هر کسب وکاری است، به همین دلیل تجهیزاتی اختراع شدند که استفاده از آنها می تواند تا حد قابل توجهی خطرات غیر قابل پیش بینی را کاهش دهد. انواع کلاه ایمنی، عینک، کمربندهای حفاظتی و استفاده از لباس کار بخشی از این تجهیزات هستند که با توجه به نوع کار و محیط مد نظر باید از آنها به بهترین شکل استفاده کرد.

در اینجا قصد داریم دلایل مهمی را برای استفاده از لباس کار مطرح کنیم. بنابراین با ما تا پایان همراه باشید.

لباس کار چیست؟

لباس کار پوششی محافظتی است که در محیط های مختلف کاری باید مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع هدف اصلی استفاده از لباس کار حفظ ایمنی افراد در مقابل خطراتی مانند آتش، گرما، سرما، نفوذ اشیای تیز و برنده و … است.

هدف دیگری که می تواند دلیلی مهم برای استفاده از لباس کار باشد، یکدست شدن ظاهر افراد مشغول به کار است. گاهی لباس افرادی که سرپرست، مدیر و … هستند متفاوت از لباس بقیه است و این نشان دهنده سمت آنهاست.

شاید برخی مخالف متفاوت بودن لباس افراد دارای سمت باشند اما این مهم زمانی به کار می آید که حادثه ای رخ دهد. در این مواقع افراد می دانند که به چه کسی مراجعه کنند یا از چه افرادی درخواست کمک کنند.

انواع مختلف لباس کار

انواع مختلف لباس کار
انواع مختلف لباس کار

ساده ترین لباس کاری که طراحی شده است از نوع پیراهن و شلوار یا کاپشن و شلوار است. انواع دیگر لباس کار نیز وجود دارد از جمله:

  • جليقه
  • روپوش
  • ژاكت
  • لباس دو تكه
  • كاور
  • تي شرت
  • لباس يكسره
  • پيش بند جوشكاري
  • پيشبند
  • آستين حفاظتي

برای تولید انواع لباس کار از جنس های مختلفی مانند پلی استر پنبه، ویسکوز، کتان، فیلامنت یا ترکیبی از آنها استفاده می شود.

بدیهی است که هر چه الیاف به کار رفته در پارچه طبیعی تر باشد، تبادل حرارتی آن بهتر و آسانتر صورت خواهد گرفت.

گاهی لباس های کار در محیط هایی که با مواد شیمیایی و رادیو اکتیو سر و کار دارند مورد استفاده قرار می گیرند. در این مواقع لازم است که لباس کار عایق سرما و رطوبت باشد، ضد حرارت و نسوز بودن نیز از دیگر ویژگی های لباس های مورد استفاده در این محیط ها می باشد.

8 دلیل برای استفاده از لباس کار در محیط های کاری

آشنایی با لباس کار ایمنی
آشنایی با لباس کار ایمنی

دلایل بسیاری وجود دارد که ضرورت استفاده از لباس کار در محیط های کاری را روشن می کند، اما ما در اینجا 6 تا از مهم ترین این دلایل را مطرح می کنیم.

  1. در برخی از سازمان ها یا محیط های کاری مخصوصا از نوع اداری استفاده از لباس کار الزامی است. لباس کار در این موقعیت ها بیشتر با نام لباس فرم شناخته می شود. هدف از استفاده از این نوع لباس ها ایجاد برندینگ برای آن سازمان خاص است. در واقع قرار است با این لباس های فرم تمرکز و کارایی کارکنان افزایش یافته و شرکت مربوطه متمایز از سایر شرکت ها شناخته شود.
  2. دلیل دیگر استفاده از لباس کار، رهایی از دغدغه چه لباسی پوشیدن برای محیط کار است. با استفاده از لباس کار این دغدغه رفع شده و تمرکز افراد روی مسائل مهم تری خواهد بود.
  3. لباس کاری که متناسب با محیط کار انتخاب شود می تواند درصد قابل توجهی از خطرات را کاهش دهد. پس استفاده نکردن از لباس کار ایمن ممکن است زندگی و جان افراد را به خطر بیندازد.
  4. لباس هایی که در محیط کار استفاده می شوند زودرت کثیف و کهنه می شوند. از این رو استفاده از لباس کار روی لباس های دیگر می تواند از کهنه شدن آنها جلوگیری کند و از هزینه های احتمالی بعدی تا حدی جلوگیری کند.
  5. استفاده از لباس کار معرف شغل و موقعیت کاری شماست. برای مثال لباس کار سفید پرستاران و لباس کار مهندسان از شناخته شده ترین لباس های کاری هستند.
  6. استفاده از لباس های نامنظم و متفاوت علاوه بر اینکه باعث نامرتب جلوه دادن محیط کار می شود، سبب عدم تمرکز و حواس پرتی نیز خواهد شد.
  7. استفاده از لباس های فرم و رسمی باعث می شود تا موقعیت کاری شما برای مراجعه کننده ها و سایر همکاران جدی گرفته شود.
  8. در زمان های قدیم، منظور از لباس کار، کهنه ترین و نا مرتب ترین لباس ها بودند که گاهی افراد بابت استفاده از آنها خجالت می کشیدند، اما در حال حاضر و با پیشرفت های صورت گرفته در صنعت مد و لباس های کار طراحی شده، لباس کار هر فرد باعث ایجاد یک شخصیت حرفه ای در آنها می شود.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: آشنایی با استاندارد های لباس کار ایمنی+ 8 ویژگی آن

کاربرد لباس کار و انواع آن

پیش بندهای حفاظتی از انواع لباس های کار

استفاده از لباس کار در محیط های کاری
استفاده از لباس کار در محیط های کاری

در توضیح انواع لباس کار گفتیم که پیش بندهای حفاظتی نیز دراین دسته قرار دارند و به نوعی لباس کار محسوب می شوند.

پیش بندهای حفاظتی از لحاظ جنس، انواع مختلفی دارند از جمله نایلونی (پیشگیری از ریزش آب)، چرمی (جهت پیشگیری از ریزش پلیسه جوشکاری)، سربی (جهت حفاظت در برابر پرتوهای رادیو اکتیو)، پلی وینیل کلراید (جهت حفاظت از مواد شیمیایی) و …

درست است که پیش بندها از جمله لباس های حفاظتی محسوب می شوند اما باید برای استفاده از آنها نکاتی را رعایت کرد:

  1. در مقابل قطعات دوار و ماشین آلات و دستگاه های متحرک نباید از پیش بندها استفاده کرد.
  2. اگر استفاده از پیش بندها در محیط هایی که در بالا گفته شد ضروری بود باید به نحوی قسمت پایین تنه آن نیز بسته شود تا مانع از برخورد آن با دستگاه ها باشد.
  3. برای مشاغلی که با آتش و حرارت بالا سر و کار دارند استفاده از پیش بندهای بلند ضروری است. ضمن اینکه این پیش بندها باید از جنسی مقاوم در برابر آتش ساخته شوند.
  4. پیش بندهای تولید شده از جنس لاستیک های طبیعی و مصنوعی مناسب استفاده در محیط هایی هستند با اسیدها و مواد قلیایی سر و کار دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدام برای خرید، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

  • مدیر سایت
  • خرداد 17, 1401
  • 1620 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...

09122019137

بستن
مقایسه
سوالی دارید؟