پارچه تنظیف چیست و چه کاربردی دارد؟
3.9/5 - (12 امتیاز)

یکی از مهم ترین و ضروری ترین اختراعات بشر پارچه است که این روزها کاربردهای مختلفی دارد. برای تعریف پارچه باید بگوییم که لایه ای قابل انعطاف از نخ ها و الیاف مختلف است که به یکدیگر بافته شده اند. در ادامه ضمن بررسی تاریخچه ای از تولید پارچه, قصد داریم به معرفی پارچه تنظیف بپردازیم و از کاربردهای آن بگوییم. با ما همراه باشید.

نوع نخ یا الیافی که برای تولید پارچه استفاده می شود جنس و خواص فیزیکی و مقاومت آن را تعیین می کند که در ادامه با جزییات بیشتری به آنها می پردازیم.

برای تولید پارچه ها از روش بافت تارو پودی, بافت حلقوی, کش بافت یا قلاب بافی, روش های بدون بافت و یا حتی گره زدن استفاده می شود.

تاریخچه پارچه

در زمان های بسیار دور که هنوز پارچه اختراع نشده بود, انسان های اولیه برای پوشاندن بدن خود از برگ درختان و پوست حیوانات استفاده می کردند.

به مرور زمان و برای محافظت از بدن در برابر آسیب های طبیعت و البته سرما و گرما لباس ها, پاپوش ها و … اختراع شدند.

نکته ای که حتما باید در بحث پارچه, پوشش و لباس در نظر بگیریم این است که در ابتدا لباس فقط برای محافظت از بدن بود و یک نیاز به حساب می آمد.

اما این روزها ماهیت لباس تغییر کرده و به مظهر زیبایی, تجملات و نمادی برای قدرت و منزلت تبدیل شده است. با آگاهی از این حقیقت درک این که تولید پوشاک امروزه در بین 5 صنعت مهم و سودآور دنیا تبدیل شده کاملا قابل باور است.

قدمت استفاده از پارچه

آنچه در اکتشافات و باستان شناسی های انجام شده در سراسر جهان به دست آمده است. نشان می دهد که قدیمی ترین دوک کشف شده متعلق به عصر حجر است. (دوک یکی از ابزارهای تاباندن نخ و بافت پارچه با دست است. هنوز هم در برخی مناطق از این وسیله استفاده می شود.)

مواد اولیه ساخت پارچه ها از چیست؟

پارچه هایی که این روزها در موارد مختلف استفاده می شوند انواع متفاوتی دارند. در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

  1. پارچه های تولید شده از منابع گیاهی مثل انواع کتان ها, پنبه و کنف
  2. ساخته شده از منابع حیوانی مثل ابریشم, پشم و خز
  3. پارچه معدنی مثل پنبه نسوز, پارچه های شیشه ای
  4. پارچه تولید شده با مواد شیمیایی مانند پلی استرها و نایلون ها

انواع پارچه ها

انواع پارچه ها
انواع پارچه ها

در حالت کلی پارچه ها را می توان در سه دسته الیاف طبیعی, مصنوعی و ترکیبی دسته بندی کرد.

پارچه‌های تولید شده با الیاف طبیعی

این پارچه ها همانطور که از نامشان مشخص است با بهره مندی از طبیعت ساخته شده اند. یعنی از مواد اولیه ای مانند پوست حیوانات, کرم ابریشم, دانه گیاهان و … تولید شده اند. این پارچه ها معمولا طرفداران زیادی دارد و مناسب استفاده در لباس های مختلف است.

برخی ویژگی های پارچه‌ طبیعی:

  • این جنس پارچه اصلا حساسیت ایجاد نمی کند
  • باعث تنفس خوب پوست می شود
  • نرم و بسیار با دوام است
  • به مرور تغییر رنگ نمی دهد
  • یک ایراد مهم الیاف طبیعی

این پارچه ها در مقایسه با سایر مدل ها به سرعت چروک می شوند. موضوع دیگر این است که پس از اولین شستشو در اصطلاح عامه ” آب می روند” و کمی تغییر سایز می دهند. که این مشکل یک راه حل ساده دارد و آن این که پارچه دوخته نشده را یکبار شستشو داد.

نکته دیگر در مورد این پارچه ها این است که ممکن است برخی مدل های آن رنگ پس دهند. پس باید در شستن این جنس دقت بالایی داشته باشید.

پارچه هایی که با الیاف طبیعی ساخته شده اند به هیچ عنوان دچار بید زدگی نمی شوند. اما رطوبت زیاد باعث کپک زدگی آنها می شود.

پارچه‌های تولید شده از الیاف گیاهی

پارچه‌های تولید شده از الیاف گیاهی
پارچه‌های تولید شده از الیاف گیاهی

همانطور که گفتیم یکی از انواع پارچه های طبیعی, پارچه هایی هستند که از الیاف گیاهی برای تولید آنها استفاده می شود.

  • پنبه که از الیاف میوه‌ای/ دانه‌ای برای تولید آن استفاده می شود.
  • کتان و کنف که از الیاف ساقه‌ای برای تولید آنها استفاده می شود.
  • سیسال که از الیاف برگی برای تولید آن استفاده می شود.

در ادامه به برخی از ویژگی های پارچه های الیافت طبیعی اشاره می کنیم.

چیت؛ پارچه چیت ضد حساسیت است, هوا را به‌خوبی منتقل می کند و دوام بسیار بالایی دارد. استفاده از پارچه چیت، باعث تعریق کمتر و خنکی بدن می‌شود.

متقال؛ سبکی, خنکی و مقاومت بالای این پارچه ها بسیار زبانزد است. متقال ها جنس نرمی دارند و به راحتی اتو می شوند. به دلیل جذب رطوبت بالا، از متقال برای گردگیری منازل استفاده می‌شود.

چلوار؛ چلوارها از دیرباز برای دوخت پیراهن، ملحفه، زیرجامه و روبالشتی بسیار استفاده می‌شوند. البته چلوارهای سفید و روشن چون تراکم کمتری دارند, به ندرت برای دوخت لباس استفاده می شوند.

پارچه‌های الیاف حیوانی

این پارچه ها اولین بار توسط افرادی اختراع شد که در کوهستان ها زندگی می کردند و به دلیل داشتن حیوان های مختلف از پوست و پشم آنها برای تولید پارچه و لباس استفاده می کردند.

این نوع پارچه ها از مو، کرک و پشم حیوانات ساخته می‌شوند. برخی از این نوع پارچه‌ها مانند پارچه ابریشم از تارهای کرم ابریشم ساخته شده که ارزش بسیار زیادی دارند. پشم، کشمیر و موهر از معروف ترین الیاف حیوانی هستند که در تولید لباس از آنها استفاده می شود.

پارچه‌های الیاف مصنوعی

پارچه هایی که پایه ساخت آنها مواد شیمیایی است را پارچه های الیاف مصنوعی می گویند. این الیافت به صورت ترکیبی یا به طور کامل از مواد شیمیایی ساخته می شوند.

از آنجایی که ترکیب این پارچه ها کاملا در اختیار تولید کننده ها می باشد بنابراین متناسب با استفاده ای که قرار است از آنها شود ویژگی هایشان تعیین می شود. برای مثال برخی از آنها سبک و ظریف هستند در حالی که برخی دیگر جذب رطوبت بالایی دارند. برخی دیگر نیز ضخیم و مقاوم هستند.

این الیاف به وسیله ماشین ها تولید شده اند. در نتیجه ویژگی های خاصی دارند از جمله؛

  • سبکی
  • استحکام
  • حجم کم
  • آب نرفتن
  • نپوسیدن
  • عدم ساییدگی

پارچه تنظیف چیست؟

کلمه “تنظیف” در فرهنگ لغت به معنی پاک سازی، پاکی، پاکیزگی، رفت و روب، نظافت و پاک کردن است. دقیقا به همین دلیل هم نام تنظیف را برای این پارچه ها انتخاب کرده اند زیرا از پارچه تنظیف هم معمولا برای نظافت و پاکیزگی استفاده می شود.

از آنجایی که از این پارچه ها در محیط های مختلف و برای موارد متفاوت استفاده می شود ابعاد تولیدی آنها نیز متفاوت است تا مناسب استفاده در تمامی محیط ها باشد.

در چه محیط هایی از پارچه تنظیف استفاده می شود؟

همانطور که گفتیم پارچه های تنظیف برای پاکیزگی و نظافت تمامی محیط ها استفاده می شود از جمله؛

  1. محیط های صنعتی
  2. بیمارستان ها
  3. منازل
  4. رستوران ها
  5. فست فودها
  6. کارواش ها
  7. و …

جنس, کیفیت, رنگ و ضخامت این پارچه ها کاملا به موارد مورد استفاده بستگی دارد و قابل تولید در مشخصات متفاوت است.

در میان تولید کننده ها پارچه های تنظیف از لحاظ میزان ضخامت به سه دسته ضخیم, نازک و معمولی تقسیم بندی می شوند.

ویژگی های پارچه تنظیف

کیفیت بالا, قدرت جذب خوب و عدم پرزدهی از جمله مهم ترین ویژگی های پارچه های تنظیف است که آنها را محبوب کرده است.

این پارچه از پنبه ساخته شده و قدرت جذب رطوبت, آب و روغن بالایی دارد. به همین دلیل در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

معمول ترین رنگ این پارچه ها سفید است اما تنظیف های رنگی نیز تولید می شوند که مناسب استفاده در منازل, بیمارستان ها و موارد بهداشتی هستند.

چرا رنگ پارچه تنظیف عمدتا سفید است؟

چرا رنگ پارچه تنظیف عمدتا سفید است؟
چرا رنگ پارچه تنظیف عمدتا سفید است؟

رنگ سفید پارچه های تنظیف معمولا بیشترین درخواست را دارد و بیشتر فروش ما نیز در این رنگ است. شاید دلیل اولیه این موضوع این باشد که همیشه رنگ سفید نماد تمیزی و پاکی بوده است.

اما به نظر ما مهم ترین دلیل انتخاب این رنگ این است که پس از تمیز کاری به راحتی پارچه کثیف و آلوده را می توانید تشخیص دهید. حتی اگر این آلودگی بسیار جزیی و کم باشد.

در این حالت به راحتی می توان پارچه تمیز را از کثیف تشخیص داد و برای شستشو یا تعویض آن اقدام کرد.

انواع پارچه تنظیف

در حالت کلی پارچه های تنظیف را می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد؛

پارچه تنظیف سفید زنبوری

این نوع پارچه تنظیف به حالت شش ضلعی و به شکل کندو زنبور تولید می شود. و به صورت طاقه ای یا کتابی در بازار موجود می باشد.

این پارچه بسیار مناسب نظافت است. اما بیشتر برای جلوگیری از آلودگی و گرد و غبار روی وسایل استفاده می شود.

پارچه تنظیف سفید پوشکی

از این نوع در گذشته بیشتر برای پوشک نوزادان استفاده می شد. زیرا حساسیت های پوستی ایجاد نمی کند و بسیار لطیف است. دلیل نامگذاری آن هم به همین دلیل است.

همانطور که گفتیم این پارچه قدرت جذب بالایی دارد و این روزها بیشتر در آَشپزخانه ها و نظافت مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید پارچه تنظیف

برای اطلاع از به روزترین قیمت انواع پارچه های تنظیف و خرید پارچه تنظیف خود می توانید با تنظیف تجارت تماس بگیرید و با کارشناسان ما مشورت کنید. ما بهترین و با کیفیت ترین محصولات را به شما پیشنهاد می کنیم.

سوال های متداول

یک پارچه تنظیف ایده آل با هدف تمیزکاری باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

یک دستمال نظافت ایده آل باید دارای ویژگی هایی مانند مقاومت بالا، قدرت آبگیری خوب، عدم پرزدهی و عدم نیاز به شستشو با مواد شوینده باشد.

از پارچه تنظیف در گلخانه ها، چه استفاده ای می شود؟

از مهم ترین کاربردهای این پارچه ها می توان به استفاده از آن در گلخانه ها اشاره کرد. با هدف پک کردن کود ورمی کمپوست و تولید جوانه های گیاهان یا عایق بندی لوله ها و موتورخانه ها و …از این پارچه استفاده می شود.

چرا تجارت تنظیف را انتخاب کنیم؟

ما در شرکت تجارت تنظیف با هدف تولید و تهیه کالای مورد نیاز شرکتها در زمینه پوشاک و منسوجات با کیفیت به منظور بهبود سطح کیفی البسه کارکنان شرکت ها و بیمارستان ها فعالیت خود را آغاز کردیم. سپس با شیوع بیماری کرونا وارد حوزه تولید ماسک و … شدیم.

4 دیدگاه برای “پارچه تنظیف چیست و چه کاربردی دارد؟”

  1. سلام من پارچه وارداتی 100%,پنبه عرض 110 دارم به متراژ 800متر قیمت
    کجا میتونم بفروشم

    و قیمت تنظیف وارداتی ب دلار است یا نه
    مشتری دارین معرفی کنین حیفه گوشه کارگاهم گذاشتم بدم بکسی استفاده کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...

09122019137

بستن
مقایسه
سوالی دارید؟